2012: Retrograde Yılı.


Bu sene Retrograde haraketlerin yılı. Belkide Maya Takviminde anlatılmaya çalışılan gezegenlerin hepsinin sıra ile retro yapmasıdır.

Retrograde hareket veye bir gezegenin retro yapması ne anlama gelir. Gezegenler güneş sistemi içinde belli bir çekim etkisi altında hareket ederler. Bir gezegen aslında hiç bir zaman geri gitmez. Sadece dünyamızdan belli bir merkezden bakıldığında, baktığımız gezegenin kendi yörüngesindeki en uç noktalarındaki hareketini bir geri gidermiş gibi görmemizdir.

Bu hareketin insan doğası içinde bazı etkileri olduğu düşünülür. Evrende her atomun, her parçanın ve her gezegenin bir titreşimi olduğunu kabul ediyoruz. Güneş sistemimiz içinde de bu titreşimler bizleri bir şekilde etkiler. Güneş sisteminin çekim gücü, elektromanyetik alanlar ve yerçekim gücü bunlardan bazıları. Bizler atomlar, mineraller ve sıvılardan oluşuruz. Aynı şekilde gezegenlerde atom, mineral ve gazlardan oluşur. Dolayısıyla güneş sistemindeki her hareket nasıl gezegenleri etkilerse bizide aynı şekilde etkileyebilir.

Retrograde hareketler astrolojik anlamda 2 şekilde görülebilir. Doğum haritalarında ve Transitlerde. Doğum haritasındaki retro hareketler, kişinin haritasında karmik olayları ve zorlamaları gösterebilir. Haritasında retrograde etkisi olan kişide gezegenin verdiği enerji dışa vurmak yerine kendi içinde kalabilir. Doğrusal haraket halinde ilerleyen gezegenin bu enerjisi retrograde halinde ise başkaları tarafından da kullanım şekilini gösterebilir. Martin Schulman’a göre ise retrograde etkisi altında olan gezegenler, kişinin daha evvelki yaşamından gelen ve erkarnasyona bağlı olarak bitmemiş olayların ortaya çıkmasını ve bunların çözülmeye uğraşılmasını ortaya çıkarır. Mundane Astroloji de ise retro hareketler, toplumun veya devletin geçmişte yaşananların tüm sıkıntılarını sürekli temizlemeye yönelik çalışmaları gösterebilir.

Kısa bir tabir ile Retrogreade hareket altında olan gezegeni “Olumlu veya olumsuz olarak nitelendirilen faktörlerin gecikmeli olarak gelişim gösterme etkisi” olarak yorumlayabiliriz. Retrograde konumu bazen güç olarak kendini gösterebilir. Olumsuz bir enerji yerine göre sıkı bir odaklanma isteği ve çalışma getirebilir. Örnek olarak Merkür’ün doğum haritasındaki retrograde konumu kişinin iletişim konusunda sürekli sıkıntılı bir süreç içinde kalacağını ama aynı zamanda da kendini ifade etmek konusunda farklı yollar deneyimleyip kendini ortaya atma isteğini getirebilir.

Astrolojik yıldız haritalarında bu konum “R” işareti ile belirlenir.

Bu sene bizi bir çok retrograde hareket bekliyor. Transit yani geçişler konusundaki retrograde hareketler ancak bakılan haritaya göre değerlendirilebilir.

Tarihlere göre Retrograde Hareketleri.

23 Ocak 2012 – Mars Retrograde

Mars

Retro Bölgesine Giriş 18 Kasım 2011  Başak Burcu
Retrograde Başlangıç 23 Ocak 2012  Başak Burcu
Retrograde Çıkış 13 Nisan 2012  Başak Burcu
Retro Bölgesinden Çıkış  19 Haziran 2012  Başak Burcu

Mars retrograde hareketi 58-81 gün arasında değişir ve her iki yılda bir olur. Mars bu dönemde enerji ve fiziksel aktivasyon noktasındanki sıkıntılar gösterecektir. Profesyonel yaşamda işlerin veya çalışmaların, özel hayatta ikili ilişkilerdeki enerji akışının belli oranda kontrolsuz kalmasına neden olabilir. Attığınız adımlar konusunda ve detaylarda mümkün olduğu kadar ihtiyatlı ve düşünceli olmanız gereken bir zaman sizi bekliyor. 23 Ocak’ta başlayacak bu süreçte her ne olursa olsun günlük çalışmalara başlamadan her şeyi gözden geçirmeniz gerekecektir. Enerjinizi dağınık kullanmak sonuçsuz bir çalışmaya sizi getirebilir. Enerjinizi gerektiğinden fazla kullanmak sizin için beklenmedik bir olayın eşiğine getirebilir. Aceleci bir tavır sonucu kaza eğilimi veya bir sağlık sorunu ortaya çıkabilir.


8 Şubat 2012 – Satürn Retrograde

Mars

Retro Bölgesine Giriş 4 Kasım 2011  Terazi Burcu
Retrograde Başlangıç 8 Şubat 2012  Terazi Burcu
Retrograde Çıkış  25 Haziran 2012  Terazi Burcu
Retro Bölgesinden Çıkış 1 Ekim 2012  Terazi Burcu

Satürn retrograde hareketi genelde 4 ay gibi süre için geçerli olabilir. Bu süreç içinde beklenmeyen gecikmeler ve kesintiler ile karşılaşabilirsiniz. Engelleri önceden görmek mümkün olmayabilir. Çünkü Satürn hayatın süreci içinde daima olacakları anlatmaya ve her konuda değişimleri göstermeye odaklanak yol alır. Retro dönemi geldiğinde amacı hayal kırıklığı veya engellemek değildir. Bu dönemde sadece arkanıza yaslanıp olanları izlemek önemli olacaktır. Her detayı gözden geçirip tekrar işlemek için en doğru zaman retro zamanıdır. Geçmişten gelen başarısızlıklar içerisinde neler öğrenebileceğiniz bu dönem için anlayabilirsiniz. Bireysel haritalarda Satürn’ün konumuna göre hayatınızın ne alanda etkilendiğini kolaylıkla anlamak mümkün olabilir. Bu dönemde yeni atılımlara girmek için muhakkak geçmişten gelen deneyimlere çok dikkat etmek gerekir.


13 Mart 2012 – Merkür Retrograde

mercuryrxmarch2012

Retro Bölgesine Giriş 27 Şubat 2012  Balık Burcu
Retrograde Başlangıç 13 Mart 2012  Koç Burcu
Retrograde Çıkış 4 Nisan 2012  Balık Burcu
Retro Bölgesinden Çıkış  19 Haziran 2012  Koç Burcu

Merkür retrograde hareketi yılda 3-4 kez olarak yaklaşık 3 hafta süren bir şekilde olur. Merkür, Güneş’ten 28 dereceden fazla uzaklaşamaz. 28 sınırına geldiğinde retro hareketini oluşturur. İletişim bu gezegenin genel kuralıdır. Retro haraketi başladığı andan itibaren karışıklıklar oluşma eğilimi gösterir. Çevrenizden aldığınız tüm etkileşimi algılamak ve yorumlamak bu dönemde zorlaşabilir. Konuşma, müzakere, alış, satış, resmi sözleşmeler, belgeler, seyahatler, bilgisayarlı ortamlardaki mail kullanımları, nakliye konularında beklenmedik aksamalar Merkür Retrograde döneminde oluşur. Karar vermek adına en zor dönemdir. Sözleşmeler imzalamak, önemli kararların alınması, yeni bir iş başlatılması için uygun bir zaman değildir. Gecikmeler, zorluklardan oluşan mali kayıplar bu dönemde kendini gösterir. Bu süre içinde yapılacak en iyi konum yeniden organize olabilecek bir yapı oluşturmaktır. Kısaca olaylar ne olursa olsun “olağan dışı” olarak tanımlanır. En önemlisi bu gezegenin negatif ve pozitif etkileri içinde kendi özgür iradenizle karar verme olanağının olmasıdır. Bu durumun farkına varıp çalışmalarını ona göre planlarsınız sıkıntı yaşamanız minimum noktalarda olur.


11 Nisan 2012 – Pluto Retrograde

plutorx2012

Retro Bölgesine Giriş  21 Aralık 2011  Oğlak Burcu
Retrograde Başlangıç 11 Nisan 2012  Oğlak Burcu
Retrograde Çıkış 18 Eylül 2012  Oğlak Burcu
Retro Bölgesinden Çıkış 7 Ocak 2013  Oğlak Burcu

Pluto retrograde hareketleri genelde yıkımları, üzüntüleri, acıları gösterir. Kişisel anlamda çektiğiniz acıların önemini size bu dönemde gösterir. 5-8 ay arasında süren bu retro hareketinde, ruhsal anlamda kendinizi anlamanız bir kez daha önünüze çıkar. Küllerinden doğan Anka Kuşu gibi olabilirsiniz. Kayıpların aslında yenilenmiş bir yaşam konumunda nasıl yükseleceğinizi gösterecektir. Vedik Astroloji de Pluto retrograde hareketlerin kabul edilmemesine karşın Pluto acılar ve üzüntüler karşısında nasıl bir farkınladık kazandığınızı gösterir.


16 Mayıs 2012 – Venüs Retrograde

venusrxmay2012

Retro Bölgesine Giriş 12 Nisan 2012  İkizler Burcu
Retrograde Başlangıç 16 Mayıs 2012  İkizler Burcu
Retrograde Çıkış  28 Haziran 2012  İkizler Burcu
Retro Bölgesinden Çıkış 1 Ağustos 2012  İkizler Burcu

Venüs retrograde hareketi 40-45 gün kadar sürer. 18 Ayda bir kez olur.

Sevgi, aşk ve değerlerin gezegeni Venüs retrograde döneminde yeniden değerlendirme dönemini gösterir. Evlilik, ortaklık, yeni bir ilişkinin başlangıcı için uygun zaman olmadığını anlatmaya çalışır. Finansal çalışmalar ve atılımlar için ise uygun görülebilir. Doğum haritasında Venüs Retrograde olan bir lişi için sosyalleşme adına her zaman sorunlar yaşayabilir. Küçücük bir tartışmayı geri dönülmez boyutlara taşır. Retrograde konumu genç yaşlarda ise utangaçlık yaratabilir.

Retrograde başladığı andan itibaren ikili ilişkiler de duygusal iniş ve çıkışlar da başlar. Bu konumun bir dönem olduğu bilinmesi halinde ise çözüm üretilebilir. Aynı zaman maddi kazançlar konusunda iyi bir değerlendirme yapılabilir. Özellikle borsa ve finans işleri ile uğraşanlar bu dönemde çok daha dikkatli olması gerekir. Atılan bir adım doğru olursa finans konusunda retro sonunda çok daha verimli olabilir. Yanlış ve işin cazibesine kapılıp acele hareket ise hüsran ile sonuçlanabilir. Venüs kişinin kendi haritasında iyi bir konumda ise, retrograde transit sonunda sonuçlar çok daha olumlu olabilir.

.

5 Haziran 2012 – Neptün Retrograde

neptunerx2012

Retro Bölgesine Giriş 14 Şubat 2011  Balık Burcu
Retrograde Başlangıç  5 Haziran 2012 Balık Burcu
Retrograde Çıkış 11 Kasım 2012 Balık Burcu
Retro Bölgesinden Çıkış 2 Mart 2013 Balık Burcu

Neptün Retrograde haraketi içinde rüyalar, içgüdüler, psişik anlamdaki farkındalık konumu kendini gösterir. Burada tek yapmanız gereken olayları anlamak olacaktır. Titreşimlerin ne olduğunu anlayıp karar vermek yerine hiç düşünmeden içinde dalmak gerekecektir. Ama Retrograde sizi gerçeklikten biraz uzak düşürebilir. Bu yüzden bu konum içinde yapacağınız duygularınıza belli şekilde kontrol etmeniz gerekecektir.


14 Temmuz 2012 – Uranüs Retrograde

uranusrx2012

Retro Bölgesine Giriş 27 Mart 2012  Koç Burcu
Retrograde Başlangıç  14 Temmuz 2012 Koç Burcu
Retrograde Çıkış 14 Aralık 2012 Koç Burcu
Retro Bölgesinden Çıkış 30 Mart 2013 Koç Burcu

Uranüs farkındalık, yaratıcı düşünceler, sanatsal faliyetler ve özgür düşünceyi anlatır. Retrograde hareketi ise Uranüs’ün kendi faaliyetlerini gerçekleştirirken kaygıları, endişeleri ve huzursuzluğu ortaya çıkarır. Bu dönem aslında hayatın içinde olan bir durumdur. Bu dönemde iyi bir planlama sayesinde bu retrograde etkileri çok daha kolay bir şekilde karşılanır.


15 Temmuz 2012 – Merkür Retrograde

mercuryrxjuly2012

Retro Bölgesine Giriş 28 Haziran 2011  Aslan Burcu
Retrograde Başlangıç 15 Temmuz 2012 Aslan Burcu
Retrograde Çıkış 9 Ağustos 2012 Aslan Burcu
Retro Bölgesinden Çıkış  23 Ağustos 2012 Aslan Burcu

Merkür retrograde hareketi yılda 3-4 kez olarak yaklaşık 3 hafta süren bir şekilde olur. Merkür, Güneş’ten 28 dereceden fazla uzaklaşamaz. 28 sınırına geldiğinde retro hareketini oluşturur. İletişim bu gezegenin genel kuralıdır. Retro haraketi başladığı andan itibaren karışıklıklar oluşma eğilimi gösterir. Çevrenizden aldığınız tüm etkileşimi algılamak ve yorumlamak bu dönemde zorlaşabilir. Konuşma, müzakere, alış, satış, resmi sözleşmeler, belgeler, seyahatler, bilgisayarlı ortamlardaki mail kullanımları, nakliye konularında beklenmedik aksamalar Merkür Retrograde döneminde oluşur. Karar vermek adına en zor dönemdir. Sözleşmeler imzalamak, önemli kararların alınması, yeni bir iş başlatılması için uygun bir zaman değildir. Gecikmeler, zorluklardan oluşan mali kayıplar bu dönemde kendini gösterir. Bu süre içinde yapılacak en iyi konum yeniden organize olabilecek bir yapı oluşturmaktır. Kısaca olaylar ne olursa olsun “olağan dışı” olarak tanımlanır. En önemlisi bu gezegenin negatif ve pozitif etkileri içinde kendi özgür iradenizle karar verme olanağının olmasıdır. Bu durumun farkına varıp çalışmalarını ona göre planlarsınız sıkıntı yaşamanız minimum noktalarda olur.


5 Ekim 2012 – Jüpiter Retrograde

jupiterrx2012

Retro Bölgesine Giriş  11 Temmuz 2012  İkizler Burcu
Retrograde Başlangıç 5 Ekim 2012 İkizler Burcu
Retrograde Çıkış 30 Ocak 2013 İkizler Burcu
Retro Bölgesinden Çıkış 25 Nisan 2013 İkizler Burcu

Jüpiter bolluk, bereket, büyüme, genişleme, attığınız adımlardaki projelerin ilerlemesini gösterir. Enerjisel anlamda ise içsel farkındalığın genişlemesini anlatır. Retrograde hareketi ise tüm bu olayların gecikmelerini ve bir şekilde iptal edilmesini ortaya çıkarır. Bir çok projenin kendi içindeki sıkıntılar, kaynakların zamanında doğru kullanılmaması nedeniyle olabilir. Bu dönem içinde yapılması gereken eldeki kaynakları yeniden planlanması olacaktır. Bir işi halletmek ve bir bilgiyi kullanmak için bu dönem en uygun zaman olacaktır. En azından şunu düşünebilirsiniz.”Bu çalışma gerçekten gerekli mi”. Belki yapılmaması gereken bir çalışmayı yapmaya uğraşıyorsunuz. İçsel farkındalık konusunda da, bilgelik veya kararsızlık bu dönemde netleşir. Net düşünceler oluşturmanız halinde Retrograde konumu size yol gösterecektir.


7 Kasım 2012 – Merkür Retrograde

mercuryrxnovember2012

Retro Bölgesine Giriş 19 Ekim 2012  Akrep Burcu
Retrograde Başlangıç 7 Kasım 2012 Yay Burcu
Retrograde Çıkış 27 Kasım 2012 Akrep Burcu
Retro Bölgesinden Çıkış  15 Aralık 2012 Yay Burcu

Merkür retrograde hareketi yılda 3-4 kez olarak yaklaşık 3 hafta süren bir şekilde olur. Merkür, Güneş’ten 28 dereceden fazla uzaklaşamaz. 28 sınırına geldiğinde retro hareketini oluşturur. İletişim bu gezegenin genel kuralıdır. Retro haraketi başladığı andan itibaren karışıklıklar oluşma eğilimi gösterir. Çevrenizden aldığınız tüm etkileşimi algılamak ve yorumlamak bu dönemde zorlaşabilir. Konuşma, müzakere, alış, satış, resmi sözleşmeler, belgeler, seyahatler, bilgisayarlı ortamlardaki mail kullanımları, nakliye konularında beklenmedik aksamalar Merkür Retrograde döneminde oluşur. Karar vermek adına en zor dönemdir. Sözleşmeler imzalamak, önemli kararların alınması, yeni bir iş başlatılması için uygun bir zaman değildir. Gecikmeler, zorluklardan oluşan mali kayıplar bu dönemde kendini gösterir. Bu süre içinde yapılacak en iyi konum yeniden organize olabilecek bir yapı oluşturmaktır. Kısaca olaylar ne olursa olsun “olağan dışı” olarak tanımlanır. En önemlisi bu gezegenin negatif ve pozitif etkileri içinde kendi özgür iradenizle karar verme olanağının olmasıdır. Bu durumun farkına varıp çalışmalarını ona göre planlarsınız sıkıntı yaşamanız minimum noktalarda olur.

About Astroanahtar - Ozan Güner

Geleceğin Kapısında Beklerken, Bir Anahtar Düştü Gökyüzünden... Astroanahtar - Ozan Güner tarafından yazılan tüm gönderileri görüntüle

Yorum bırakın